S&P vurderer å nedjustere Storbritannias kredittvurdering

Ratingbyrået Standard & Poor's vurderer å nedjustere kredittvurderingen av Storbritannia og en rekke selskaper hvis det blir brexit uten avtale i mars.

En brexit uten en skilsmisseavtale på plass «kan resultere i en negativ revisjon av vårt syn på kredittvurderingen», heter det i en rapport fra byrået.Forutsetningen er at forstyrrelsen i økonomien er «umiddelbar og vesentlig».S&P mener det fortsatt er høy risiko for at Storbritannia går ut av EU uten noen avtale, men mener dette ikke er det mest sannsynlige scenarioet.– Den politiske motivasjonen for å forhandle et ordnet utfall mellom Storbritannia og EU er sterk, heter det i rapporten.Storbritannia skal etter planen forlate EU 29. mars, men det er så langt uklart hvordan det vil skje etter at brexit-avtalen statsminister Theresa Mays regjering har forhandlet fram med Unionen, ble avvist med stort flertall i Parlamentet.(©NTB)