Stortinget ser på støtten til partigruppene

Stortingets presidentskap skal gjennomgå tilskuddsordningene for stortingsgruppene. Det kan føre til mer åpenhet.

Junge, Heiko
Politikk

Gjennomgangen ble varslet i desember, etter at Aftenposten skrev flere artikler om partigruppenes pengebruk.– Vi vil nå foreta en helhetlig gjennomgang av tilskuddsordningene for stortingsgruppene, slik vi varslet, sier stortingspresident Tone Trøen (H) til avisen.– Presidentskapet vil se på størrelsen på tilskuddene til partiene, spørsmål knyttet til åpenhet og kontroll, og om det er behov for andre typer presiseringer eller tydeligere retningslinjer på områder hvor det kan være uklarheter i dag.Fra 2013 til 2017 bevilget Stortinget 862 millioner skattekroner til partigruppene, men partiene behøver ikke å gi innsyn i pengebruken på samme måte som offentlig sektor. Da Aftenposten ba om innsyn, svarte MDG, SV, Rødt og KrF ja til dette. Venstre sa først nei, men snudde etter noen uker. Ap, Høyre, Sp og Frp ville ikke gi innsyn.Økt åpenhet er det noe av det presidentskapet skal se på, ifølge Trøen.– Men det er nok lurt å ikke konkludere før vi har startet, sier stortingspresidenten, som håper en innstilling kan være klar før nyttår.(©NTB)

stortinget
Nyheter
Politikk