<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Strid om ordførerkandidat i Oslo Arbeiderparti

Det har skapt reaksjoner at styret i Oslo Arbeiderparti ikke ønsker å stille med en egen ordførerkandidat ved valget, men heller støtter SVs Marianne Borgen.

Publisert 12. feb. 2019
Oppdatert 12. feb. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord

En av veteranene i Oslo Ap foreslår nå varaordfører Kamzy Gunaratnam som partiets ordførerkandidat.– Det er vanskelig å skjønne og enda vanskeligere å formidle utad at Arbeiderpartiet stiller seg bak en ordførerkandidat fra et annet parti, sier Knut Roger Andersen til NRK .– Vi er fortsatt et parti med integritet og tyngde nok til å kunne stille også ordførerkandidat i landets største by, skriver han i en epost til tillitsvalgte i partiet.Gunaratnam sier selv at hun støtter styrets beslutning om ikke å stille egen ordførerkandidat.– Nå går vi til valg på dagens koalisjon, og jeg ser fram til valgkampen og fire nye år, dersom velgerne gir oss tillit, sier hun til Dagbladet.Nominasjonskomiteen i Oslo Ap la nylig fram sitt forslag til liste, toppet med byrådsleder Raymond Johansen og med Gunaratnam som nummer to. Nominasjonsmøtet er 2. mars.(©NTB)