Thailands prinsesse beklager for at hun ville bli statsminister

Prinsesse Ubolratana beklager for at hun har stilt til valg. Partiet som nominerte henne, frykter oppløsning.

In this Oct 27, 2017, photo, Thai Princess Ubolratana Mahidol waves to Thai people outside Grand Palace in Bangkok , Thailand. Thai Raksa Chart party on Friday, Feb. 8, 2019 named the princess as its nominee to be the next prime minister, upending tradition of the palace eschewing politics and upsetting all predictions about what might happen in next month's elections. (AP Photo)

– Jeg er lei meg for at min oppriktige intensjon om å hjelpe landet og det thailandske folk har skapt problemer som ikke skulle blitt skapt, skrev prinsessen i et Instagram-innlegg tirsdag.Onsdag henvendte Thai Raksa Chart-partiet seg til valgkommisjonen i Thailand for en høring etter ubekreftede meldinger om at kommisjonen ville oppløse partiet, begynte å sirkulere.Kort tid etter at prinsessen kunngjorde sitt kandidatur, ble hun formelt diskvalifisert. Thailands konge Maha Vajiralongkorn sa at det var upassende og grunnlovsstridig at prinsessen ville bli statsminister. Ubolratana er hans storesøster, den eldste datteren til avdøde kong Bhumibol.– Å bringe et høytstående medlem av kongefamilien inn i det politiske systemet er i strid med kongelige tradisjoner og nasjonens kultur. Det er upassende, het det i en sjelden uttalelse fra kongen.Valget 24. mars blir det første i landet siden militærkuppet i 2014 som brakte en militærjunta til makten.(©NTB)