Trump om Nord-Korea: - Potensialet er FANTASTISK

U.S President Donald Trump arrives at Noi Bai Airport before a summit with North Korean leader Kim Jong Un, Tuesday, Feb. 26, 2019, in Hanoi. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci

Rett før toppmøtet med Kim Jong-un sier Donald Trump at Nord-Koreas økonomiske potensial er «nesten uten sidestykke i historien».

– Potensialet er FANTASTISK, en stor mulighet, nesten uten like i historien, for min venn Kim Jong-un. Vi vil finne det ut veldig snart – veldig interessant!, skriver Trump i karakteristisk stil påTwitter.Trump hyller også vertslandet Vietnam og sier det blomstrer som få andre steder på jorden.– Nord-Korea vil være likedan, og det veldig fort, med atomnedrustning.Ett av Trumps mål med toppmøtet i Hanoi er å overbevise Kim Jong-un til å gi opp Nord-Koreas atomvåpenprogram i bytte mot et normalisert forhold til USA og den mulige økonomiske veksten som følger med en slik normalisering.Toppmøtet i Vietnam, som kommer åtte måneder etter at de to lederne møttes for første gang i Singapore, innledes med et kort møte på tomannshånd onsdag. Deretter blir det en «sosial middag» sammen med de nærmeste rådgiverne, opplyser Det hvite hus. Etter planen skal møtet vare i to dager.(©NTB)


Les også