Trump ser fram til Kim-møte i Hanoi

FILE - In this June. 12, 2018, file photo, U.S. President Donald Trump, right, meets with North Korean leader Kim Jong Un on Sentosa Island, in Singapore. South Korea has stopped calling North Korea an "enemy" in its biennial defense document published Tuesday, Jan. 15, 2019 in an apparent effort to continue reconciliation with Pyongyang. The development comes as U.S. and North Korean leaders are looking to set up their second summit to defuse an international standoff over the North's nuclear program. (AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci

USAs president Donald Trump sier møtet mellom ham og Nord-Koreas leder Kim Jong-un vil foregå i Hanoi i Vietnam og sier han ser fram til møtet.

– Mine representanter har nettopp forlatt Nord-Korea etter et veldig produktivt møte der de er blitt enige om tid og datoer for det andre møtet med Kim Jong-un. Møtet vil finne sted i Hanoi i Vietnam 27. og 28 februar, skriver presidenten på Twitter fredag kveld og fortsetter:– Jeg ser fram til å møte Kim og jobbe for fred.Hanoi er hovedstaden i Vietnam og ligger nord i landet. Byen er landets nest største by etter Ho Chi Minh-byen, som var hovedstad i Sør-Vietnam fram til 1975.Presidenten skriver i en ny melding på Twitter at Nord-Korea vil bli en «økonomisk rakett».– Nord-Korea, under lederskap av Kim Jong-un, vil bli en viktig økonomisk makt. Han overrasker kanskje noen, men han vil ikke overraske meg, fordi jeg har lært ham å kjenne og forstår hva han er i stand til, skriver Trump og fortsetter:– Nord-Korea vil bli en annen slags rakett – en økonomisk en.(©NTB)