Trump sier han er nominert til nobelprisen

USAs president Donald Trump sier han er nominert til Nobels fredspris av Japans statsminister Shinzo Abe.

Under et møte med journalister foran Det hvite hus fredag sa Trump at Abe har sendt ham en kopi av et fem sider langt brev til Nobelkomiteen. Der nomineres Trump til fredsprisen for hans arbeid for avspenning med Nord-Korea.- Han sa: «Jeg har med all respekt nominert deg på vegne av Japan. Jeg ber dem gi deg Nobels fredspris». Jeg sa takk skal du ha, fortalte Trump.- Mange andre mener det samme også. Jeg får den vel aldri. Men det er OK.Abe selv har ikke sagt at han har sendt et slikt brev, og Nobelkomiteen opplyser aldri hvem som er blitt nominert. Men alle regjeringssjefer har rett til å nominere kandidater.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også