Trump trenger tid til å vurdere grenseavtale

President Donald Trump speaks at a roundtable on immigration and border security at U.S. Border Patrol McAllen Station, during a visit to the southern border, Thursday, Jan. 10, 2019, in McAllen, Texas. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci

Det hvite hus trenger mer tid til å vurdere Kongressens nye avtale om grensesikkerhet, ifølge en talsmann for president Donald Trump.

Detaljene i avtalen ventes å bli offentliggjort tirsdag. Talsmann Hogan Gidley sier det er vanskelig å vite om kompromisset er akseptabelt eller ikke uten å ha oversikt over alle detaljene.Demokratene og Republikanerne i Kongressen ble i prinsippet enige mandag. Ifølge kilder i Kongressen er partene enige om å bruke nesten 1,4 milliarder dollar på nye barrierer eller gjerder langs grensa mot Mexico.Dette er langt mindre enn Trump har krevd for å bygge mur langs grensa.Hvis Trump nekter å godta avtalen risikerer USA en ny såkalt nedstengning av deler av statsapparatet.Den forrige nedstengningen skyldtes at Trump nektet å godta en lignende avtale framforhandlet i Kongressen i desember.(©NTB)


Les også