- Vi blir vel ikke enige

Trond Giske sier Arbeiderpartiet på ett eller annet vis må legge den formelle saksgangen mot ham bak seg og komme videre.

Torsdag ble det klart at Arbeiderpartiet avslutter saken mot Trond Giske. Konklusjonen fra i fjor om at han har brutt partiets interne retningslinjer, blir stående.Samtidig fikk han i et brev fra partileder Jonas Gahr Støre og partisekretær Kjersti Stenseng beskjed om at det ikke er noe som i dag er til hinder for Giskes fulle deltakelse i partiet.På vei til årsmøtet i Malvik Ap torsdag kveld spør Adresseavisen om han føler at han blir tatt tilbake i varmen.– Jeg ser jo hva de skriver. Vi blir vel ikke enige om vurderingen av sakene og om det var riktig av partiet å konkludere allerede for ett år siden. Men på ett eller annet vis må vi legge den formelle saksgangen bak oss og komme videre, sier Giske.Ikke sentraltTorsdag la Giske ut et langt innlegg på Facebook der han redegjør for sitt syn på prosessen og saken det siste året. Til tross for at han hadde ønsket at saken hans skulle blitt tatt opp til ny behandling, er han lettet og glad.I Facebook-innlegget sier han at han ser fram til å gå fullt inn i arbeidet i stortingsgruppa, på grasrota i parti og fagbevegelse rundt om i landet og i Trøndelag. Han presiserer til Adressa at det ikke er aktuelt for ham å tre inn i sentralstyret i partiet.Tajiks synNestleder Hadia Tajik kommenterer saken i en sms til Dagbladet : «Jonas og Kjersti har behandlet varslene mot Trond Giske, både i fjor vinter og nå. Jeg ser at de slår fast at konklusjonen fra 25. januar i fjor om at retningslinjene mot seksuell trakassering ble brutt, fortsatt står ved lag. Varslerne har slik fått bekreftet dette enda en gang».Tajik ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer og skriver at partiet nå vil ha fordel av arbeidsro til å drive politikkutvikling og forberedelse til lokalvalget i høst.(©NTB)