Åpner for stortingscomeback

Utelukker ikke at han kan være nestlederkandidat i Høyre til neste år.

Politikk

Torbjørn Røe Isaksen er usikker, men åpen for comeback på Stortinget og utelukker ikke at han kan være nestlederkandidat i Høyre til neste år.Bare dager før Høyre samles til landsmøte på Gardermoen, har Aftenposten spurt næringsminister Torbjørn Røe Isaksen om mulige scenarioer litt lenger fram i tid. Han er i dag ikke valgt inn på Stortinget og vet ikke om han er klar til å bli nominert igjen.– Kanskje, sier Isaksen og trekker fram et prinsipielt syn på det å bidra også den dagen statsrådskarrieren tar slutt.– Jeg kjenner litt på det at dersom man skal bruke tilliten fra partiet til å være statsråd, så har man en viss forpliktelse til å være med etterpå også. Det er ikke sikkert det betyr å sitte på Stortinget, sier han, men har ikke tenkt å ta stilling til saken før lokalvalget er avviklet.Neste år går Bent Høie av som nestleder i Høyre, noe som åpner en plass for den som har ambisjoner om å gå til topps i partiet. Isaksen utelukker ikke at han kan stille som nestleder, men sier også at han ikke har posisjonert seg for det.– Jeg har to barn på to og fire år, er statsråd og har ikke et fritidsproblem. Nestlederjobben innebærer mye reising og dermed fravær. Jeg har en ambisjon om å være en pappa som er til stede i mer enn helgene, sier han.(©NTB)

torbjørn røe isaksen
Nyheter
Politikk