Anklager kjøp av stemmer i Ukraina

Efrem Lukatsky

Innspurten i valgkampen i Ukraina preges av beskyldninger om kjøp av stemmer og russiske forsøk på politisk påvirkning.

Landets innenriksminister Arsen Avakov opplyste torsdag kveld at hans departement undersøker hundrevis av anklager mot valgkampene til president Petro Porosjenko og tidligere statsminister Julia Timosjenko.Begge kandidatene beskyldes for å tilby penger til velgere som stemmer på dem.Samme dag beskyldte Porosjenko Russland for å prøve å påvirke den politiske utviklingen i Ukraina.– Jeg er fullstendig overbevist om at Russland, tross sine forsøk, ikke vil hindre mitt lands europeiske og euroatlantiske integrasjon, sa presidenten i et møte med vestlige journalister.Forholdet mellom Russland og Ukraina har vært mildt sagt dårlig siden 2014, da den ukrainske prorussiske presidenten Viktor Janukovitsj ble styrtet og Russland annekterte Krim-halvøya.Siden da har det pågått en krigslignende konflikt mellom ukrainske styrker og russisk-støttede separatister i Øst-Ukraina. Konflikten anslås å ha kostet 13.000 mennesker livet.(©NTB)