Avis: PST har sikret bevis med hemmelig kamera

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) installerte et hemmelig overvåkingskamera i nabolaget til justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Publisert 15. mars 2019 kl. 14.37
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 144 ord
Det aktuelle kameraet var ukjent for både Wara og samboeren, men det har gitt etterforskerne et oversiktsbilde langs en akse ved samboerparets bolig i Oslo, får .Ifølge VGs opplysninger er innholdet på videoopptaket en av flere viktige faktorer som danner grunnlaget for mistanken mot Waras samboer, Laila Anita Bertheussen.Bertheussens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier han har registrert påstandene i VG.– Jeg leser påstanden i VG. Det er ikke påstått fra PST og vedrører uansett ikke mistanken mot henne, sier han i en SMS til NTB.PST har ikke besvart NTBs henvendelser i saken.Ifølge  ble PST og Riksadvokaten enige om hvordan de skulle informere politisk ledelse om saken allerede dagen før pågripelsen av Bertheussen.Under møtet onsdag denne uken ble det drøftet «hvorledes – og på hvilket tidspunkt – informasjon om siktelsen skulle gis til departementsråden i Justisdepartementet», skriver riksadvokat Tor-Aksel Busch i en epost til avisen.(©NTB)