Dette bør du vite om de ulike brexit-alternativene

Publisert 27. mars 2019 kl. 17.02
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 17.04
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 136 ord
In this grab taken from video, Britain's Prime Minister Theresa May speaks during Prime Minister's Questions in the House of Commons, London, Wednesday March 27, 2019. British lawmakers are preparing to vote Wednesday on alternatives for leaving the European Union as they seek to end an impasse following the overwhelming defeat of the deal negotiated by Prime Minister Theresa May. (House of Commons/PA via AP) House of Commons
De folkevalgte i Underhuset skal onsdag kveld stemme over åtte alternative planer for brexit.Listen over alternativer ble kunngjort av Underhusets speaker John Bercow onsdag ettermiddag.
De åtte alternativene er:
1. Gå ut av EU uten avtale 12. april 20192. Søke om medlemskap i EFTA og EØS-avtalen samt forhandle fram en tollunion med EU3. Søke om medlemskap i EFTA og EØS-avtalen4. Forhandle fram en tollunion med EU5. Forhandle fram en tollunion med EU samt tett tilknytning til EUs indre marked6. Avlyse utmeldingen dagen før brexit hvis dette er eneste utvei for å avverge en skilsmisse uten avtale7. Legge utmeldingsavtalen mellom EU og Storbritannia fram for folkeavstemning8. Umiddelbart ta initiativ til forhandlinger om en frihandelsavtale hvis Storbritannia går ut av EU uten avtaleAvstemningen foregår skriftlig og finner sted klokka 20 norsk tid. Resultatet vil bli lagt fram senere onsdag kveld.(©NTB)