Erna har ingen planer om å kutte i fedrekvoten

Ifølge Erna Solberg er det ikke aktuelt å gjøre noe med den tredelte permisjonsordningen.

Da statsminister Erna Solberg kjempet seg oppover i politikken, ammet hun på komitémøter og badet datteren på Stortinget. Til tross for store protester, vil hun ikke kutte i fedrekvoten, skriver Dagens Næringsliv .Etter at det i juli i fjor ble innført en ny, tredelt ordning, der 15 permisjonsuker er øremerket far, har det blitt skapt et massivt engasjement og vært mye diskusjon rundt foreldrepermisjonen.- Jeg skulle ønske alle reaksjonene som nå er kommet var synlige da vi følte vi sto alene på barrikadene for mer valgfrihet for familiene. Vi fikk ramsalt kjeft, sier Solberg til avisen, og viser til da Høyre reduserte fedrekvoten fra fjorten til ti uker i 2014.Ifølge statsministeren var tredelingen av foreldrepermisjonen en viktig Venstre-seier da partiet gikk inn i regjering. Nå er det ifølge avisen imidlertid også innad i Høyre økende skepsis, og ifølge NRK har partiets største fylkeslag bedt regjeringen revurdere ordningen. Det har Solberg ingen planer om.- Det er ikke aktuelt å gjøre noe på dette nå. Så håper jeg at vi en gang i fremtiden kommer så langt at vi ikke trenger å dele opp permisjonstiden basert på kjønn, sier statsministeren til DN.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker