Frankrike krever klarhet fra britene

Frankrike truer med å sende Storbritannia ut av EU uten avtale hvis ingen ny brexitplan legges fram før EU-toppmøtet neste uke.

Publisert 15. mars 2019 kl. 14.30
Oppdatert 15. mars 2019 klokken 14.31
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 83 ord
Kirsty Wigglesworth
«Uten klarhet er ingen løsning mulig», uttaler president Emmanuel Macrons kontor.En «klar og ny alternativ plan» må legges fram, advares det. Hvis ikke må britene gå ut av EU uten avtale.Tyskland fastholder at ballen nå er på britenes banehalvdel.– Det er klart at neste skritt, neste forslag om hvordan vi skal gå fram, må komme fra Storbritannia, sier statsminister Angela Merkels talsmann Steffen Seibert.Han spår intens diskusjon om brexit på toppmøtet, der stats- og regjeringssjefene skal ta stilling til om skilsmissen skal utsettes.(©NTB)