Guaidó har ankommet Venezuela - risikerer å bli pågrepet

Anti-government protesters start to gather for a rally to demand the resignation of Venezuelan President Nicolas Maduro in Caracas, Venezuela, Monday, March 4, 2019. The United States and about 50 other countries recognize opposition Congress President Juan Guaido as the rightful president of Venezuela, while Maduro says he is the target of a U.S.-backed coup plot. (AP Photo/Eduardo Verdugo) Eduardo Verdugo

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har ankommet flyplassen ved landets hovedstad Caracas, der han risikerer å bli pågrepet.

Guaidó passerte passkontrollen og ble møtt av jublende tilhengere da han ankom den internasjonale lufthavnen mandag, melder lokale medier.Ambassadørene fra Tyskland og Nederland var til stede på flyplassen der de ventet på ham, ifølge fjernsynskanalen NTN24.Også inne i hovedstaden hadde støttespillere av Guaidó samlet seg, viftende med venezuelanske flagg.Guaidó har oppholdt seg i Colombia, dit han hadde kommet seg til tross for at president Nicolás Maduro hadde ilagt ham utreiseforbud.Ved å bryte utreiseforbudet risikerer Guaidó pågripelse når han nå er tilbake i Venezuela.USA har advart venezuelanske myndigheter mot å pågripe ham.(©NTB)