Gule vester-leder bøtelagt

En av de mest kjente lederne for de gule vestene i Frankrike er dømt og bøtelagt for å ha organisert to demonstrasjoner uten tillatelse fra myndighetene.

Publisert 29. mars 2019 kl. 13.22
Oppdatert 29. mars 2019 klokken 13.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 140 ord
Protesters clash with riot police during a yellow vests demonstration Saturday, March 16, 2019 in Paris. Paris police say more than 100 people have been arrested amid rioting in the French capital by yellow vest protesters and clashes with police. They set life-threatening fires, smashed up luxury stores and clashed with police firing tear gas and water cannon (AP Photo/Christophe Ena) Christophe Ena
Eric Drouet, som var en av dem som startet protestbevegelsen, fikk en bot på 2.000 euro (nesten 20.000 kroner), hvorav 500 euro er betinget, ifølge og andre medier.I henhold til fransk lov må arrangører av demonstrasjoner innhente tillatelse fra myndighetene, som på sin side under visse omstendigheter kan avvise søknader.Protestbevegelsen startet i november i fjor mot økte avgifter på drivstoff. Den har siden utvidet sitt fokus til også å gjelde krav om skatt, lønn og direkte demokrati. Til helgen planlegges den 20. protesthelgen på rad.De gule vestene har aldri utnevnt noen formell leder, og bevegelsen har ofte nektet å kunngjøre planer om protester på forhånd.Kjennelsen mot Drouet kommer på et tidspunkt da president Emmanuel Macrons regjering la ned forbud mot demonstrasjoner på Champs-Élysées i Paris og andre sentrale steder i enkelte franske byer etter voldsomme protester og plyndring i forrige måned.(©NTb)