Eivind Yggeseth

Lysbakken: Jeg vil takke Spetalen

En rasende Spetalen er et tegn på at vi er på rett kurs, sa SV-leder Audun Lysbakken under sin tale til landsmøtet, og takket Spetalen for god PR.

Milliardæren Øystein Stray Spetalen tok torsdag et kraftig oppgjør med dem som mener de rike har fått skattelette, deriblant SV-lederen.Spetalen sa til VG at dagens skattesystem står i veien for de superrikes vilje til å delta.– Jeg vil i den anledning gjerne få takke Øystein Stray Spetalen for at han fikk SV sitt landsmøte inn på forsiden av VG i går, sa Lysbakken under sin tale til SVs landsmøte fredag til applaus fra salen.SV-lederen gjentok kritikken mot rikfolk.– De åtte rikeste personene i Norge har større formue enn halve folket til sammen. Likevel kutter regjeringen skatt på alt som gjør de rike rikere: store formuer, mange aksjer, skyhøy arv, topplederlønn, sa Lysbakken.Lysbakken benyttet også talen til å komme med et stikk mot Stein Erik Hagen.– Stein Erik Hagen ble intervjuet om ulikhet og eliter og sa at «den debatten er litt fjern for meg». «Litt fjern», og det er for mannen som kom hjem fra USA i fjor og hadde betalt flere millioner kroner for et 18 meter høyt selvlysende plasttre, sa Lysbakken.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også