Maduros regime forsøker å avsette Guaidó

Riksrevisjonen i Venezuela kunngjorde torsdag at opposisjonslederen Juan Guaidó er fratatt retten til å ha offentlige verv. Guaido selv avviser avgjørelsen.

Publisert 28. mars 2019 kl. 20.04
Oppdatert 28. mars 2019 klokken 20.08
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 119 ord
Opposition leader Juan Guaido, self-proclaimed interim president of Venezuela, talks during a meeting calling for more protests, in Caracas, Venezuela, Wednesday, March 27, 2019. (AP Photo/Natacha Pisarenko) Natacha Pisarenko

Guaidó er leder i landets nasjonalforsamling, og har erklært seg selv som overgangspresident i det kriserammede landet. En rekke land har anerkjent ham som det, med USA i spissen.Riksrevisor Elvis Amoroso, en nær alliert av Maduro, kunngjorde torsdag at Guaidó er utestengt fra å inneha offentlige verv i 15 år. Uregelmessigheter i opposisjonslederens finanser ble oppgitt som årsak.– Vi fortsetter i gatene, uttalte Guaidó like etter at Amorosos uttalelse ble kringkastet på statlig TV.Maktkampen mellom Maduro og Guaidó har ytterligere skjerpet krisen i Venezuela, som er rammet av økonomisk krise. Den siste tiden har landet vært preget av omfattende strømbrudd som har paralysert store deler av både næringsliv og offentlig virksomhet.Både opposisjonen og regjeringen støttespillere planlegger nye demonstrasjoner lørdag.(©NTB)