May klar for å gå av dersom Brexit-avtale lykkes

Dette melder britiske medier, blant annet The Guardian nå onsdag kveld. 

Publisert 27. mars 2019 kl. 18.47
Oppdatert 27. mars 2019 klokken 19.54
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 408 ord
Britain's Prime Minister Theresa May leaves 10 Downing street to attend her weekly Prime Minster's Questions at the House of Commons, in London, Wednesday, March 27, 2019. British lawmakers are preparing to vote Wednesday on alternatives for leaving the European Union as they seek to end an impasse following the overwhelming defeat of the deal negotiated by Prime Minister Theresa May. (AP Photo/Alastair Grant) Alastair Grant
Statsminister Theresa May kommer til å gå av dersom Underhuset godtar hennes brexitavtale med EU, opplyser partifellen James Cartlidge til The Guardian.Noen dato for Mays eventuelle avgang opplyses det ikke om, ifølge NTB. Britiske , som har fått tilgang på hva Theresa May meddelte under et komitémøte i kveld, melder at Theresa May nå har uttrykt seg klart internt om at hun er forberedt på å kjempe for å dra i land Brexit-forslaget hennes, og deretter fratre stillingen sin.Uttalelsen kommer i forkant av et møte i Underhuset senere i kveld der det skal stemmes over flere forslag som er kritiske for å løse opp en fastlåst Brexit-prosess. Det opplyses at hun anerkjenner manglende støtte både internt i partiet og blant den britiske befolkningen. Derfor vil hun ikke stå i veien for å la noen andre ta styringen i det hun omtaler som fase to av Brexit-forhandlingene og veien videre. Utsagnet fra Theresa May kommer som et svar på bekymring i Underhuset om at May, dersom hun får gjennom sin Brexit-avtale, vil haste videre for å forhandle i den videre prosessen.Hun uttrykker nå at dette ikke vil være tilfelle, og antyder dermed at hun ser på det som sitt mandat å få gjennom en Brexit-avtale, mens veien videre ligger åpen for ny debatt og ny ledelse. - Til dere som er bekymret for at dersom dere stemmer for nåværende Brexit-avtale så betyr at jeg haster videre inn i steg to av Brexit uten en omstendelig debatt, så er det feil. Jeg vil ikke gjøre det, jeg hører hva dere sier, skal Theresa May ha sagt. Blant disse bekymrede medlemmene i Underhuset finner vi en Brexit-frontfigur ved navn Boris Johnson, som nå seiler opp som en av favorittene til å overta dersom Theresa May går av. - Hvis folk som meg skal støtte denne avtalen (Therese May sitt Brexit-forslag) så trenger vi å se bevis på at den andre fasen av forhandlingene vil bli annerledes enn den første, uttalte Boris Johnson tidligere denne uken. Nå ser det ut som han har fått sitt bevis, og Om noen timer vil Underhuset avgjøre hvor vidt Theresa May sitt offerforslag er nok til å løse flokene i Brexit-prosessen, og hvis hun lykkes så vil dette være en dramatisk avslutning på en dramatisk prosess, og Theresa May sin mulige avgang har potensiale til å bli et dronningoffer som går inn i historiebøkene i britisk politikk.