Minst 58 døde etter storflom i Indonesia

Minst 58 personer har mistet livet i en storflom i Papua-provinsen i Indonesia, sier politiet i Papua.

In this photo provided by National Search and Rescue Agency, or BASARNAS, the agency's personnel and police carry the body of flood victim at Sentani, Papua Province, Indonesia, Sunday, March 17, 2019. Flash flood and mudslides triggered by days of torrential downpours tore through mountainside villages in Indonesia's easternmost province, killing dozens of people, disaster officials said Sunday. (BASARNAS via AP) BASARNAS
Politikk
Sutopo Nugroho, som er talsmann for Indonesias etat for krisehåndtering, sier minst 74 personer har blitt skadd.– Antall døde og katastrofens omfang vil antakeligvis øke fordi letemannskapene fortsatt prøver å nå andre rammede områder, sier han.Vannet har trukket seg tilbake, men hjelpemannskaper forsøker fortsatt å evakuere mennesker fra områder som er avsperret av «falne trær, steiner, gjørme og andre ting», legger han til.Sentani-området nær Jayapura har blitt rammet av kraftig nedbør som utløste lørdagens flom. Ni landsbyer er rammet av oversvømmelser. Over 150 hus er nedsunket, sier Nugroho.Regjeringen har erklært en 14 dagers unntakstilstand, sier politisjef Victor Dean Mackbon i Jayapura.(©NTB)