Nordkoreansk toppdiplomat sier USA kastet bort en gylden mulighet i Hanoi

FILE - In this Feb. 28, 2019, file photo, U.S. President Donald Trump, right, meets North Korean leader Kim Jong Un in Hanoi, Vietnam. North Korea is reportedly restoring facilities at its long-range rocket launch site that it had dismantled as part of disarmament steps last year. The development came after a high-stakes nuclear summit between Kim and Trump ended without any agreement. (AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci

Nord-Koreas viseutenriksminister sier landets leder Kim Jong-un vurderer å snu i atomspørsmålet og anklager USA for å ha kastet bort en gylden mulighet i Hanoi.

– Nord-Korea har ingen intensjoner om å nå et kompromiss dersom USA ikke tar de forsonende stegene vi har tatt, sier viseutenriksminister Choe Son Hui og peker Nord-Koreas midlertidige opphold i rakett- og atomtesting.Choe sier USAs president Donald Trump kastet bort en gylden mulighet under toppmøtet i Hanoi i Vietnam.– Kim kommer til å ta en beslutning snart om testingen skal gjenopptas, sier Choe.Toppmøtet i Hanoi mellom Trump og Kim ble plutselig avbrutt, uten at de to undertegnet en avtale om stans i aktiviteten ved det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslette, slik planen var. Begge sa imidlertid etterpå at de er åpne for nye samtaler senere. Eksperter har i ettertid sagt at møtet var et tilbakeslag.Møtet i Hanoi er Kim og Trumps andre møte på åtte måneder. De møttes første gang i Singapore i juni i fjor.(©NTB)