Norge spisser albuene for plass i FNs sikkerhetsråd

Norge trapper opp.

Norge møter sterkt konkurranse fra Canada og Irland i kampen om en plass i FNs sikkerhetsråd, ifølge utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).– Nå intensiverer vi kampanjen for å bli medlem av Sikkerhetsrådet for årene 2021-2022. Kampanjen er i rute, men vi møter sterk konkurranse fra Canada og Irland om de to ledige plassene i vestgruppen, sa Søreide i sin utenrikspolitiske redegjørelse i Stortinget tirsdag.Valget skjer i juni 2020.Utenriksministeren understreket at Norge stiller som kandidat for å fremme både nasjonale og globale interesser, og for å fremme folkeretten og flernasjonalt samarbeid.– Som medlem av Rådet, ønsker Norge å bidra til effektiv håndtering av konfliktene som kommer på Sikkerhetsrådets agenda, ved kreativt, aktivt og brobyggende diplomati, sa Søreide.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også