Raja vil ha næringsminister-posten til Venste

Abid Raja foreslo under regjeringsforhandlingene at Venstre burde ha næringsministerposten, for igjen å bli partiet for små- og mellomstore bedrifter.

– Vi har hatt tre stempler på oss: Venstre som næringspartiet, Venstre som lærerpartiet og Venstre som vinglepartiet. Det eneste som står igjen, er «Vingle-Venstre». Det er ikke slik vi ser det, men av folk der ute, sier partiets finanspolitiske talsperson til Dagens Næringsliv.Noen dager før partiets landsmøte på Hell i Trøndelag, der Venstre samles i bunnen av meningsmålingene, forteller Raja hvordan han mener partiet burde komme seg opp som næringsparti.– Spør du Venstre-folk i den indre kjernen i Oslo, vil alle mene at vi selvsagt er næringspartiet. Problemet er at folk der ute ikke oppfatter oss som det. Jeg vil at Venstre igjen på folkemunne skal være små- og mellomstore bedrifters parti, sier han.Han mener Venstre i regjering har fått gjennomslag for mye god næringspolitikk, blant annet nye såkornfond, bedre rettigheter for gründere, redusert skatt på arbeidende kapital og ny opsjonsordning for små- og mellomstore bedrifter.Tirsdag holder Trine Skei Grande pressekonferanse før landsmøtet til helgen. Bakteppet er begredelige målinger med et snitt i februar på 2,6 prosent, og flere måneder med bråk.Avisen har spurt partilederen hvordan partiledelsen svarer på Rajas forslag under regjeringsforhandlingene, og hvorfor Venstre ikke ba om å få Næringsdepartementet.– Vi fikk mange ulike innspill fra både Venstres stortingsrepresentanter og andre under regjeringsforhandlingene. Men vi kommenterer ikke interne forhandlinger, svarer hennes statssekretær Jan-Christian Kolstø.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også