Rogaland SV foreslår å avvikle bompenger

Rogaland SV foreslår å droppe bompenger og bygge færre veier enn i dag.

Rogaland SV vil nå få med seg SVs landsmøte på en helomvending i bompengespørsmålet. Forslaget fra Rogaland SV har tittelen «Nei til bompengefinansiering av vegprosjekter», skriver Dagsavisen.Gruppeleder i fylkestingsgruppa til Rogaland SV, Heidi Bjerga, sier forslaget er todelt; de ønsker færre store veiprosjekter og ingen bompenger.– Vi har kanskje ikke sagt tydelig nei til bompenger før, men det gjør vi nå, sier Bjerga.– Det ene er at det er sosialt urettferdig å bruke bompenger for å finansiere infrastrukturen vår, og det andre er at vi bygger veier hemningsløst. Og så må vi tenke oss om når vi bygger veier, sier Bjerga til Dagsavisen.Spesielt i Rogaland har det vært stor bompengemotstand og en rekke demonstrasjoner i forbindelse med at 38 nye bomstasjoner ble satt i drift 1. oktober 2018.Men forslaget kan få problemer med å få støtte fra et flertall av SVs landsmøtedelegater. En rundspørring blant fylkeslederne i partiet, viser at bare Viken SV ser ut til å støtte forslaget, så langt. Ti av elleve fylkeslag har svart på Dagsavisens forespørsel.(©NTB)