Solberg: Lang vei til Nord-Korea-avtale

Statsminister Erna Solberg (H) savner fortsatt et klart og tydelig resultat av møtevirksomheten mellom USA og Nord-Korea om det nordkoreanske atomprogrammet.

– Jeg skulle ønske at det kom ut en klarere og tydeligere avtale som kunne forsikret om at Nord-Korea ikke har atomvåpen fremover. Det savner jeg fortsatt som resultat av dette, sier Solberg til NTB under et besøk i VM-byen Seefeld fredag.Toppmøtet mellom USA og Nord-Korea i Hanoi endte med at Donald Trump og Kim Jong-un skiltes uten en avtale. Eksperter beskriver utfallet som et klart tilbakeslag i prosessen med å få på plass en avtale med Nord-Korea om stans i virksomheten i det nordkoreanske atomanlegget i Yongbyon i bytte mot sanksjonslettelser.Solberg håper partene fortsetter å holde kontakten fremover.– Det som er viktig fremover, er at man holder fast på det som var det opprinnelige, nemlig at Nord-Korea ikke skal få atomvåpen. Det vil destabilisere mye innenfor nedrustningsarbeidet fremover.Det resultatløse toppmøtet har fått hard medfart i amerikanske medier de siste par dagene.– Det viser at det er langt igjen til vi får et ordentlig resultat av dette, sier Solberg.(©NTB)


Les også