Sp ligger an til å få flere ordførere enn Ap

Dersom folk stemmer ved kommunevalget som de svarer på dagens målinger, kan Senterpartiet få flere ordførere enn Arbeiderpartiet, ifølge TV 2.

Publisert 25. mars 2019 kl. 06.15
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.25
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
– Vi ligger godt an. Tallene viser at vi kan få flest ordførere, men vi tar ingenting for gitt, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum.Etter kommunevalget for fire år siden fikk Arbeiderpartiet 201 ordførere. Senterpartiet fikk 98 og Høyre fikk 74 ordførere. Et snaut halvår før kommunevalget viser beregninger at Sp ligger an til å bli største parti i hele 134 av 356 kommuner etter valget. I tillegg ligger partiet an til å havne på vippen mellom blokkene i en rekke kommuner, hvor de kan avgjøre ordførerkampen.Beregningene er utført på grunnlag av en nasjonal kommunevalgmåling som Kantar TNS har gjort for TV 2. I meningsmålingen får Senterpartiet 14 prosent, Arbeiderpartiet 26 og Høyre 25 prosent.På grunn av alle kommunesammenslåingene blir det avholdt valg i langt færre kommuner i år enn ved forrige valg. Arbeiderpartiet mister dessuten flere ordførere som følge av kommunesammenslåinger, i tillegg til at partiet ligger an til å gjøre et langt dårligere kommunevalg enn sist, da partiet fikk 33 prosent av stemmene.For Senterpartiet er situasjonen motsatt.– Det må jobbes hardt, men vi har fått mange nye, unge, dyktige ordførerkandidater. Vi kommer til å gjøre det vi kan for å få dem valgt til ordførere, sier Vedum.(©NTB)