Spetalen langer ut mot SV og det norske skattesystemet

Eivind Yggeseth

Milliardæren Øystein Stray Spetalen tar et kraftig oppgjør med dem som mener de rike har fått skattelette.

Milliardæren sier til VG at dagens skattesystem står i veien for de superrikes vilje til å delta. Derfor flytter mange av dem ut, sier Spetalen, som vil ha vekk formuesskatten og erstatte den med høyere utbytteskatt.Samtidig kritiserer han SV-leder Audun Lysbakken, som har uttalt at regjeringen har gitt skattekutt til dem på toppen.– Påstanden kommer fra en mann som gjennom SVs politikk kun vil skape færre gode skattebetalere og flere fornøyde NAV-klienter. Auduns favorittland for økonomisk fordeling for ti år siden var Venezuela, som virkelig har vært en suksess, sier Spetalen.Lysbakken er enig med Spetalen i at såkalte skatteflyktninger svekker skattesystemet, men er oppgitt over milliardærens angrep mot SV.– Det er et sikkert vårtegn for SV at vi, når vi vokser, blir møtt med angrep fra medlemmer av den økonomiske eliten, sier han.SV-lederen gjentar at de rikeste har fått skattekutt og mener at når de rikeste i dag betaler en lavere andel skatt av det de har av rikdom, utgjør det i realiteten et skattekutt.(©NTB)