Trump: - Skammelig

Trump er overrasket over brexitkaos.

President Donald Trump speaks at a roundtable on immigration and border security at U.S. Border Patrol McAllen Station, during a visit to the southern border, Thursday, Jan. 10, 2019, in McAllen, Texas. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci
Politikk

President Donald Trump er overrasket over hvor dårlig brexitprosessen har gått og sier Theresa May ignorerte hans råd om hvordan hun burde forhandle.– Jeg mener helt ærlig det kunne ha blitt forhandlet på en annen måte, sa Trump torsdag og kaller den kaotiske situasjonen mellom Storbritannia og EU for «skammelig».Den amerikanske presidenten, som ikke har lagt skjul på at han har lite til overs for EU, er kritisk til hvordan statsminister Theresa May har håndtert situasjonen.– Jeg ga statsministeren mine råd om hvordan hun burde forhandle, men hun hørte ikke på dem, sa Trump, som kom med uttalelsene da han torsdag hadde besøk av Irlands statsminister Leo Varadkar i Det hvite hus.Trump sa videre at han synes det er en «dårlig idé» å holde en ny folkeavstemning i Storbritannia og brexit.– Jeg tror ikke en ny avstemning er mulig, for det vil være veldig urettferdig overfor dem som har vunnet.(©NTB)

donald trump
theresa may
brexit
Nyheter
Politikk