Tusk vil kjempe for lang utsettelse av brexit

Hvis Storbritannia trenger det, står EU-president Donald Tusk klar til å forsøke å overtale EU-landene til å gi britene en «lang» utsettelse på brexit.

Politikk

– I løpet av mine konsultasjoner i forkant av EU-toppmøtet, vil jeg anmode EU27 om å være åpne for en lang utsettelse hvis Storbritannia finner det nødvendig å tenke gjennom brexit-strategien sin på nytt, skriver Tusk på Twitter.EU27 henviser til de 27 EU-landene som er involvert i brexit-forhandlingene, altså alle medlemslandene utenom Storbritannia. På toppmøtet 21.–22. mars ventes det at lederne i disse landene avgjør hvorvidt de skal gi britene mulighet til å utsette brexit, dersom de ber om det etter avstemningen i Parlamentet torsdag.Hvis brexit ikke blir utsatt, skal Storbritannia forlate EU ved midnatt norsk tid fredag 29. mars.(©NTB)

eu
storbritannia
brexit
donald tusk
Nyheter
Politikk