USA med rekordunderskudd i februar

Den amerikanske stat hadde i forrige måned et budsjettunderskudd på drøyt 2.000 milliarder kroner, det høyeste februar-underskuddet noensinne registrert.Tall fra finansdepartementet i Washington viser at den føderale regjeringens budsjettunderskudd i februar var på 234 milliarder dollar, 2 milliarder mer enn den forrige februar-rekorden som ble satt i 2012.Det amerikanske budsjettåret går fra 1. oktober til 1. oktober, og underskuddet de fem første månedene har vært på 4.656 milliarder kroner, hele 39 prosent høyere en for same periode i forrige budsjettår.USAs føderale budsjett gikk i forrige budsjettår med 6.666 milliarder kroner i underskudd, men president Donald Trumps administrasjon har for inneværende år lagt opp til et underskudd på 9.332 milliarder kroner, en økning på rundt 40 prosent.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også