National security adviser John Bolton straightens his tie before an interview, Tuesday, March 5, 2019, at the White House in Washington. (AP Photo/Jacquelyn Martin) Jacquelyn Martin

USA varsler sanksjoner mot finanshus som hjelper Maduro

Utenlandske institusjoner som er med på å finansiere Venezuelas president Nicolás Maduro, vil bli møtt med amerikanske sanksjoner.

Utenlandske institusjoner som er med på å finansiere Venezuelas president Nicolás Maduro, vil bli møtt med amerikanske sanksjoner.Det varslet president Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton onsdag.– USA varsler utenlandske finansinstitusjoner om at de vil bli møtt med sanksjoner for å engasjere seg i tilretteleggelse av ulovlige transaksjoner som kommer Nicolás Maduro og hans korrupte nettverk til gode, sa Bolton.Washington har fra før innført sanksjoner rettet mot Venezuelas statlige oljeselskap PDVSA. USA har også gitt opposisjonsleder Juan Guaido kontroll over den venezuelanske statens bankkontoer i USA.Trump-administrasjonen står i spissen for internasjonalt press for å få fjernet Maduro fra makten og innsette Guaido som midlertidig president inntil det kan bli gjennomført nytt presidentvalg.Over 50 land anerkjenner Guaidós rolle som midlertidig president. Norge er ikke blant dem.Maduro nyter støtte fra noen få, men mektige land – Russland og Kina. Han beskriver USAs kjør mot hans styre som et komplott der målet er å gi USA kontroll over oljeressursene.Venezuela har under mange år med venstrepopulistisk styre blitt kastet ut i økonomisk krise der folk i hverdagen sliter med skyhøy inflasjon og mangel på grunnleggende matvarer og medisin. Fjorårets presidentvalg har av den opposisjonskontrollerte nasjonalforsamlingen blitt erklært ugyldig, noe som er årsaken til at Guaido, som leder forsamlingen, har utpekt seg selv om interimspresident.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også