Varsler nulltoll ved «no deal»

Storbritannia vil fjerne tollen på 87 prosent av importen hvis landet krasjer ut av EU uten å ha en avtale på plass.

Pro and Anti Brexit protesters demonstrate outside the Houses of Parliament in London, Monday, Jan. 28, 2019. British Prime Minister Theresa May faces another bruising week in Parliament as lawmakers plan to challenge her minority Conservative government for control of Brexit policy.(AP Photo/Alastair Grant) Alastair Grant

Krisetiltaket vil i første omgang gjelde i en overgangsfase på tolv måneder, opplyser det britiske handelsdepartementet.– Hvis vi går ut av EU uten avtale, vil vi sette flesteparten av tollsatsene til null, mens vi beholder tollen for de mest følsomme næringene, sier juniorminister George Hollingbery.Handelsdepartementet bekrefter samtidig at det ikke vil bli krevd toll på noen varer som krysser grensa fra Irland til Nord-Irland.For å beskytte britiske bønder vil det fortsatt bli ilagt noe toll på import av kjøtt og meieriprodukter.Storbritannia vil også kreve toll på biler, men ikke på bildeler.(©NTB)