Velgerne i Stavanger flykter fra Venstre

Venstre har mistet nær 70 prosent av velgere i Stavanger, viser en fersk måling. De samme tendensene er gjeldende flere steder, også nasjonalt.

Publisert 12. mars 2019 kl. 06.42
Oppdatert 29. aug. 2019 klokken 20.57
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 176 ord
Der Venstre hadde en noenlunde sterk stilling, taper de også terreng, sier daglig leder Thore Gaard Olaussen i Respons Analyse, som har gjennomført målingen for og .I 2015 fikk Venstre hele 8,3 prosent oppslutning i Stavanger. Men nå svarer bare 2,3 at de vil stemme på Venstre i kommunevalget i 2019.Den siste tiden har partiet havnet godt under sperregrensen på flere nasjonale målinger.I helgen var Venstre samlet til landsmøte på Hell i Trøndelag og la der planer for høstens lokalvalg. Blant annet vil partiet satse på mer oppmerksomhet rundt lokale saker.– Vi har flere svake målinger nå, men det er potensial til å gjøre det bedre. Derfor er det viktigste å bruke tiden fremover på forbedringer, men det har vi en plan for, sier Venstre-nestleder Terje Breivik i en SMS til VG.Høyre er det største partiet i Stavanger med 34 prosent. Frp taper velgere til Høyre og går ned fra 10,8 prosent i 2015, til 8,6 prosent i mars 2019. Arbeiderpartiet går ned 0,4 prosentpoeng, mens SV går opp 3 prosentpoeng og Rødt går opp 3,1 prosentpoeng.(©NTB)