Biden kunngjør kandidatur neste uke

Tidligere visepresident Joe Biden kunngjør neste uke at han tar opp kampen om å bli Demokratenes presidentkandidat, melder flere medier.

Biden, som var visepresident i åtte år under president Barack Obama, vil kunngjøre sitt kandidatur i en video som offentliggjøres onsdag, melder NBC News og flere andre amerikanske medier.76-åringen ble valgt til senator som 29-åring i 1972 og kan se tilbake på en lang karriere innen amerikansk politikk.Biden regnes for å tilhøre sentrum i Det demokratiske partiet, men vil måtte kjempe hardt for å vinne nominasjonskampen.I april-målingen fra Emerson Polling sier 24 prosent av de spurte demokratene at de ønsker Biden som kandidat, mens 29 prosent sier at de ønsker senator Bernie Sanders (77) som hører hjemme på venstresiden i partiet.I en tilsvarende måling i februar fikk Biden 27 prosent oppslutning mot 17 prosent for Sanders, mens de begge fikk 26 prosent i mars.En fersk måling fra Real Clear Politics, som ble offentliggjort tirsdag denne uka, gir imidlertid Biden et klart forsprang med 31 prosent oppslutning blant demokrater, mot 23 prosent for Sanders.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker