Corbyn vil ikke på middag med Trump

Labour-leder Jeremy Corbyn har takket nei til statsmiddagen som skal holdes for Donald Trump når presidenten besøker Storbritannia i juni.

Britain's Labour leader Jeremy Corbyn poses for the media with the Political Declaration setting out the framework for the future UK-EU relationship, in his office in the Houses of Parliament in London, Tuesday, April 2, 2019. Opposition leader Corbyn says he is happy to sit down with Prime Minister Theresa May to work on a Brexit deal, even though "so far she hasn't shown much sign of compromise." The leader of the left-of-center Labour Party says "we recognize that she has made a move" and is willing to hold talks with May. (Stefan Rousseau/Pool Photo via AP) Stefan Rousseau
Politikk

Trump er på statsbesøk i Storbritannia fra 3. til 5. juni, etter invitasjon fra dronning Elizabeth. Han skal blant annet ha møter med statsminister Theresa May.Statsbesøk betyr pomp og prakt og tradisjoner, blant annet vil det blitt holdt en statsmiddag for Trump og førstedame Melania. Både regjeringen og andre politiske ledere vil være blant gjestene.Og som leder for det største opposisjonspartiet har også Jeremy Corbyn blitt invitert. Men han takker nei til invitasjonen, i likhet med flere andre, deriblant lederen for Liberaldemokratene Vince Cable.– Theresa May burde ikke rulle ut den røde løperen for et statsbesøk for å ære en president som river i stykker internasjonale avtaler, støtter klimafornektere og bruker rasistisk og kjønnsdiskriminerende retorikk, sier Corbyn ifølge  Sky News.(©NTB)

jeremy corbyn
donald trump
Nyheter
Politikk