EU kritiserer Trumps beslutning

EU kritiserer president Donald Trump og sier det er en dårlig idé å trekke støtten til en FN-traktat som skal regulere internasjonal våpenhandel.

President Donald Trump talks with reporters outside the White House before traveling to Alabama to visit areas affected by the deadly tornadoes, Friday, March 8, 2019, in Washington. (AP Photo/ Evan Vucci) Evan Vucci
Politikk

– USAs beslutning om å trekke sin signatur bidrar ikke til de pågående forsøkene på å oppmuntre til åpenhet og innsyn i den internasjonale handelen med våpen, til å forhindre ulovlig salg og til å bekjempe spredningen av konvensjonelle våpen, sier EUs utenrikssjef Federica Mogherini.– EU vil fortsette å oppfordre alle land, spesielt store våpeneksportører og -importører, til å slutte seg til ATT-traktaten, fortsetter hun.Trump kunngjorde fredag at USA vil trekke støtten til Arms Trade Treaty (ATT), en FN-traktat som ble forhandlet fram i 2013 og som har som mål å regulere handel med konvensjonelle våpen.Traktaten er ratifisert av 101 land. Blant dem er så å si hele Europa, Australia, Japan og store deler av Mellom- og Sør-Amerika.Blant landene som verken har underskrevet eller ratifisert den, er Kina, Russland, Canada og store deler av Midtøsten. USA har underskrevet traktaten men ikke ratifisert den.(©NTB)

Nyheter
Politikk