Frode Berg dømt til 14 års fengsel for spionasje i Russland

Frode Berg anker ikke dommen, sier hans russiske forsvarer Ilja Nonvikov. 63-årigen godtar dermed dommen på 14 års fengsel.

Berg skal be om å få benådning av Russlands president Vladimir Putin. Dommen vil bli rettskraftig i slutten av april.– Først da kan Frode Berg søke om benådning, sier forsvarer Ilja Novikov til NRK .Han sier det er behov for diplomatiske tiltak.Dommen, som var i tråd med aktors påstand, falt like før klokken 11 tirsdag. Frode Berg ble raskt brakt ut av rettssalen, hvor han kom to timer etter planen.Novikov varslet i forkant av dommen at han anbefalte Berg å be om benådning.Han sa at lengden på fengselsstraffen ikke er det viktige, men hvor god jobb diplomatiet gjør, ifølge Dagbladet.Statsminister Erna Solberg (H) besøkte Russland i forrige uke, der hun blant annet møtte president Vladimir Putin.På spørsmål fra pressen i etterkant av møtet utelukket ikke Putin en benådning av Berg, men understreket samtidig at det først må foreligge en dom.Novikov tror Putins kommentar er et godt tegn.– Det er et godt tegn at Putin selv nevnte saken og er klar over den, sa Novikov før domsavsigelsen.