Frp-lag vil ha narkorazziaer på skolene

Rogaland Frp foreslår å sette inn politihunder på videregående skoler som et tiltak for å forebygge narkotikabruk blant ungdom.

Politikk

Forslaget skal behandles på partiets kommende landsmøte på Gardermoen til helgen. Redaksjonskomiteen har allerede innstilt på at forslaget vedtas.I forslaget vises det til at tallet på unge som blir henvist til ruspoliklinikken har skutt i været, mens politiet forteller om tøffere miljøer med store mengder narkotika som hasj, LSD, amfetamin og kokain. Derfor bør søk etter narkotika i skolens fellesarealer i ordinær skoletid tillates, mener partiet.– Det forebyggende arbeidet må styrkes for å ivareta skolehverdagen for elever flest, heter det i forslagetI Nordland fattet fylkestinget, med stemmene fra Frp, Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne (MDG), et lignende vedtak i midten av april.I 2013 satte Justisdepartementet en midlertidig stans for razziaer med politihund på skoler etter reaksjoner fra Elevorganisasjonen, som hevdet tiltaket var lovstridig. Så sent som i januar i år anmeldte organisasjonen politiet i Drammen etter en uanmeldt narkoaksjon med hund utenfor Åssiden videregående skole i Drammen.(©NTB)

Nyheter
Politikk