Frp raser mot Aps avgjørelse

Frp tordner mot Arbeiderpartiets avgjørelse om å si nei til konsekvensutredning av oljeområdene i Lofoten, Vesterålen og Senja.

Etter press fra AUF vedtok Arbeiderpartiet på sitt landsmøte lørdag å ikke gå inn for konsekvensutredning av oljeområdene i Lofoten, Vesterålen og Senja. Vedtaket innebærer imidlertid ikke varig vern.11 av 15 fylkeslag var på forhånd for å legge bort kompromisset. I etterkant av avgjørelsen har Rogaland Ap varslet at de vil ta ut dissens.Frp-leder Siv Jensen mener avgjørelsen fører til uforutsigbarhet for oljenæringen, og at Aps avgjørelse er et svik mot arbeiderne og fagbevegelsen.– Dette er et historisk brudd med industrilinjen i fagbevegelsen. Arbeiderpartiet svikter arbeiderne, sier hun.– Det er et linjeskift fra Ap som har gått fra å være garantisten for forutsigbarhet i oljepolitikken til å snu midt i en valgperiode. Hva betyr et partiprogram når det endres totalt på neste landsmøte? Det er et svik mot de 170.000 som jobber i næringen og de 800.000 som stemte på Ap i tro om at de ville konsekvensutrede, tordner Jensen.Stortingsrepresentant Roy Steffensen er redd for at avgjørelsen skal gi miljøbevegelsen «betydelig momentum» i det han sier er deres kamp for å legge ned oljeindustrien.– Han gir miljøbevegelsen betydelig momentum i deres kamp for å legge ned oljeindustrien. De vil ikke hvile på laurbærene nå som de har klart å få landets største parti til å snu. Kampen mot oljenæringen vil bare få forsterket styrke, og det er Støre som lar det skje.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også