<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Guaidó fratatt immuniteten

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har blitt fratatt immuniteten sin som leder av landets nasjonalforsamling. Han kan dermed bli straffeforfulgt.

    Publisert 3. apr. 2019 kl. 06.29
    Oppdatert 3. apr. 2019 klokken 06.31
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 181 ord

    Lederen for den Maduro-vennlige grunnlovsforsamlingen, Diosdado Cabello, sier de enstemmig har vedtatt tirsdag at landets høyesterett kan straffeforfølge Juan Guaidó.Guaidó avviser grunnlovsforsamlingens beslutning.– Folket er fast bestemt, og ingenting kommer til å stoppe oss. Det er ingen vei tilbake i denne prosessen, sier Guaidó tirsdag kveld.Fra høyesterettBeslutningen til grunnlovsforsamlingen kommer dagen etter at Venezuelas høyesterett ba politikere om å frata Guaidó immuniteten.Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Guaidó bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars.Guaidó anklages av Nicolás Maduros regjering for å oppfordre til vold i demonstrasjonene i gatene, samt å motta ulovlig bistand fra utlandet.VannmangelMandag sa opposisjonslederen, som erklærte seg selv som president i januar, at høyesteretts avgjørelse er ulovlig og fortsatte mandag med sine oppfordringer til Maduro om å trekke seg som president.Den politiske situasjonen i landet er svært spent, og Guaidó kjemper om å få avsatt Maduro, noe Maduro overhodet ikke vil. Samtidig er den økonomiske situasjonen i landet svært dårlig, og det har vært en rekke strømbrudd, noe som har ført til vannmangel.(©NTB)