Guaidó fratatt immuniteten

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó har blitt fratatt immuniteten sin som leder av landets nasjonalforsamling. Han kan dermed bli straffeforfulgt.

Lederen for den Maduro-vennlige grunnlovsforsamlingen, Diosdado Cabello, sier de enstemmig har vedtatt tirsdag at landets høyesterett kan straffeforfølge Juan Guaidó.Guaidó avviser grunnlovsforsamlingens beslutning.– Folket er fast bestemt, og ingenting kommer til å stoppe oss. Det er ingen vei tilbake i denne prosessen, sier Guaidó tirsdag kveld.Fra høyesterettBeslutningen til grunnlovsforsamlingen kommer dagen etter at Venezuelas høyesterett ba politikere om å frata Guaidó immuniteten.Høyesterettsdommer Maikel Moreno mener Guaidó bør bli straffeforfulgt fordi han brøt utreiseforbudet han ble ilagt i forkant av hans besøk til andre latinamerikanske land i februar og mars.Guaidó anklages av Nicolás Maduros regjering for å oppfordre til vold i demonstrasjonene i gatene, samt å motta ulovlig bistand fra utlandet.VannmangelMandag sa opposisjonslederen, som erklærte seg selv som president i januar, at høyesteretts avgjørelse er ulovlig og fortsatte mandag med sine oppfordringer til Maduro om å trekke seg som president.Den politiske situasjonen i landet er svært spent, og Guaidó kjemper om å få avsatt Maduro, noe Maduro overhodet ikke vil. Samtidig er den økonomiske situasjonen i landet svært dårlig, og det har vært en rekke strømbrudd, noe som har ført til vannmangel.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker