Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning

USAs justisdepartement ønsker ikke å gi demokratene tilgang til en usladdet versjon av Mueller-rapporten etter stevningen fra Representantenes hus.

Demokraten Jerry Nadler, som leder justiskomiteen i Representantenes hus, stevnet USAs justisdepartement med krav om å få både den usladdede versjonen og tilgang til underlagsmaterialet innen 1. mai.– Nadlers stevning er forhastet og unødvendig. Departementet vil fortsette å jobbe med Kongressen og imøtekomme legitime forespørsler i tråd med loven, sier talsperson Kerri Kupec i justisdepartementet.Muellers 448 sider lange rapporten slår fast at Russland forsøkte å påvirke valgutfallet i president Donald Trumps favør, men konkluderer med at det ikke foreligger beviser for at Trump selv eller noen i hans valgkampstab medvirket aktivt til dette.Rapporten dokumenterer imidlertid ti tilfeller der Trump skal ha forsøkt å hindre etterforskningen av den angivelige kontakten med Russland.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også