Kinas president ber om tidlig konklusjon i handelssamtaler

Kinas president Xi Jinping ber om en tidlig konklusjon rundt forhandlingene i ordlyden i handelsavtalen mellom Kina og USA. Donald Trump sier de er nær enighet.

Xis kommentar kommer samme dag som USAs president Donald Trump har vært i handelssamtaler med Kinas visepresident Liu He, skriver det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.Etter samtalene ga begge uttrykk for optimisme og fortalte om stor framgang i forhandlingene.– Vi har et stykke å gå, men ikke veldig langt, sa Trump og tilføyde at han forventer at noe «viktig og storartet» for begge landene kan bli lagt fram i løpet av noen uker.– På grunn av din direkte involvering har vi hatt en stor framgang, sa He til den amerikanske presidenten.Partene møttes til samtaler i Det hvite hus i Washington torsdag ettermiddag.USA og Kina jobber med å få en ende på den langvarige handelskrigen mellom landene etter at Trump i fjor hevet tollen på kinesiske importvarer med den begrunnelse at Kina stjeler eller presser utenlandske selskaper til å dele teknologi og patenter. Det har rammet handel av alt fra soyabønner til medisinsk utstyr.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker