Krever Trump-dokumenter utlevert fra Deutsche Bank

Demokratenes folkevalgte i Kongressen ber Deutsche Bank utlevere dokumenter som er relevante for økonomigranskningen av USAs president Donald Trump.

Forespørselen til Deutsche Bank og flere andre finansinstitusjoner er en del av etterretningskomiteens undersøkelser av hvorvidt utenlandske stater har forsøkt å påvirke amerikansk politikk, sier komitéleder og California-representant Adam Schiff.Sammen med finanskomiteen har etterretningskomiteen forsøkt å skaffe innsikt i Deutsche Banks operasjoner siden Demokratene gjenvant flertallet i fjorårets mellomvalg.Kjernen i granskningen er transaksjoner mellom Trump og Tysklands største bank, samt mulige forbindelser til Russland. Ifølge Schiff har Deutsche Bank vært samarbeidsvillige så langt.Trump og Deutsche Bank har hatt et langvarig samarbeid. I løpet av de siste 20 årene er den tyske storbanken den eneste som konsekvent har vært villig til å gjøre forretninger med 72-åringen, som har en lang historikk med konkurser og mislighold av gjeld.Banken har lånt Trump godt over 2 milliarder dollar, og han hadde over 300 millioner dollar i utestående gjeld til Deutsche Bank da han ble tatt i ed som president.Ifølge New York Times har også JPMorgan Chase, Bank of America og Citigroup blitt bedt om å utlevere dokumenter