KrF varsler skjerpede krav til oljebransjen

KrF vil skjerpe kravene til oljebransjen og åpner for å endre skattereglene for næringen.

Politikk

– Det er viktig å ha forutsigbarhet for næringen. Men det betyr ikke at vi ikke kan utvikle ny politikk, sier KrFs nye nestleder Ingelin Noresjø til NRKs Politisk kvarter mandag.På KrFs landsmøte i helgen ble et forslag om stans i oljeletingen på norsk sokkel og avskaffelse av leterefusjonsordningen nedstemt. Mandag skal Stortinget behandle innstillingen fra energi- og miljøkomiteen om videre utbygging av oljefeltet Johan Sverdrup. Det vil både KrF og resten av regjeringen samt Arbeiderpartiet og Senterpartiet vende tommelen opp for. Partiene viser også til at det at det er viktig å sikre stabile og forutsigbare rammebetingelser for oljebransjen også i framtiden.Men allerede nå varsler KrF at de vil se på skatteordningene til oljebransjen. Før neste valg skal en ny politikk være på plass.– Det er et viktig signal til næringen om at det grønne skiftet nå må få et taktskifte. Vi kan ikke fortsette med de utslippene vi har i dag. Oljebransjen må ta et større ansvar, slår Noresjø fast.– Endring av skattereglene kommer til å ta tid, men dette er et signal om at dette forhåpentligvis kommer. Vi er nødt til å få fortgang i dette, og her er nok KrF mye mer utålmodig enn Høyre og Fremskrittspartiet, føyer hun til.KrF kan også komme til å si nei til å utvikle nye oljefelt.– Vi kommer til å være ganske kritiske til hvordan oljenæringen skal utvikle seg framover, sier Noresjø.(©NTB)

krf
oljebransjen
Nyheter
Politikk