Lav valgdeltakelse blant palestinske israelere

Frustrerte palestinere med israelsk pass skygger unna valglokalene i Israel. 

Arabiske partier i Israel frykter svært lav valgdeltakelse i områder hvor det bor mange palestinske israelere.Meningsmåleren Camil Fuchs sier til israelsk TV at han aldri har sett et lignende fall i valgdeltakelsen i denne befolkningsgruppen.Ved 15-tiden på ettermiddagen lokal tid hadde bare 20 prosent av de arabiske israelerne avgitt stemme, ifølge avisa Jerusalem Post.Mange palestinske israelere har tidligere varslet boikott av valget i protest mot statsminister Benjamin Netanyahu. Han har blant annet fått vedtatt en lov om at retten til nasjonal selvbestemmelse i Israel kun gjelder for jøder.Tirsdag oppfordret arabiske partier de palestinske israelerne til likevel å delta i valget. Flere av disse partiene risikerer å havne under sperregrensa og miste plassene sine i nasjonalforsamlingen Knesset.De palestinske israelerne utgjør nesten 20 prosent av landets befolkning. Gruppen omtales også som arabiske israelere. Gruppen er israelske statsborgere – til forskjell fra palestinerne som bor på Gazastripen og den okkuperte Vestbredden. De er etterkommerne av rundt 160.000 palestinere som fikk statsborgerskap i Israel etter opprettelsen i 1948.