Listhaug vil ha doble straffer i belastede områder

Frp-nestleder Sylvi Listhaug ønsker dobbel straff for kriminalitet begått på Holmlia og andre belastede områder.

Politikk

– Det nytter ikke med kos, klapp og klem på gjengkriminelle, sier Listhaug til Aftenposten. Hun leder partiets innvandrings- og integreringsutvalg og legger i helga fram sin første rapport på landsmøtet.I tillegg til dobbel straff i belastede miljøer, foreslår utvalget dobbel straff for handlinger utført av gjengmedlemmer og firedobbel straff om gjengmedlemmet begår kriminelle handlinger i definerte straffsoner. Oslo sentrum er et av stedene de mener bør defineres slik.De foreslår også høye bøter og fengsel for utagerende oppførsel mot politiet.Rapporten kommer på bakgrunn av at utvalget har vært i København og Malmö for å lære hvordan de kjemper mot gjengkriminalitet.– Det dreier seg om å være føre var, og ikke havne i samme problemene som våre naboland sliter med, sier Frps innvandringspolitiske talsmann, Jon Engen-Helgheim, som er nestleder i utvalget.De ønsker også å gå til verks mot ungdomskriminaliteten og foreslår etablering av flere plasser i ungdomsfengsel, samt etablering av forsterkede, lukkede barnevernsinstitusjoner. Frp vil også opprette en hurtigdomstol for rask behandling av gjengkriminelle.(©NTB)

sylvi listhaug
kriminalitet
frp
Nyheter
Politikk