<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Marthinsen tilbake i Aps økonomiske råd

I 2017 vraket partileder Jonas Gahr Støre Marianne Marthinsen som finanspolitisk talsperson, og ga Trond Giske jobben. Nå er Marthinsen i Aps økonomiske råd.

Publisert 4. apr. 2019
Oppdatert 4. apr. 2019
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 177 ord

Dagens Næringsliv har i forkant av Aps landsmøte fått listen over hvem som sitter i partiets økonomiske råd, utvalget som gir partileder Støre råd om den økonomiske politikken.Ifølge avisen skapte det ondt blod i stortingsgruppen og partiet da Trond Giske høsten 2017 ble foretrukket som finanspolitisk talsperson og Marthinsen kastet. Hennes rådgiver Maria Schumacher Walberg sa opp i protest. Nå er imidlertid både Marthinsen og Wahlberg med i det økonomiske rådet.– Maria Walberg og Marianne Marthinsen er dyktige økonomer med viktig politisk erfaring, som i likhet med de to andre nye er tatt inn på grunn av sin bakgrunn og kompetanse, sier Støre.Han avviser at de ble tatt med som er forsøk på å plastre såret etter vrakingen 2017.Marthinsen, som har hatt ansvaret for å plukke ut medlemmer til det økonomiske rådet før, oppfatter det heller ikke som noe plaster på såret.– Jeg ble spurt av Rigmor Aasrud om å delta i rådet etter at hun tok over som finanspolitisk talsperson. Jeg oppfattet det som et genuint ønske fra hennes side om at jeg skal bidra, sier Marthinsen.(©NTB)