May og Corbyn møtes på nytt torsdag

Statsminister Theresa May og Labour-leder Jeremy Corbyn skal møtes på nytt torsdag etter det de kaller et konstruktivt møte onsdag.

Britain's Labour leader Jeremy Corbyn poses for the media with the Political Declaration setting out the framework for the future UK-EU relationship, in his office in the Houses of Parliament in London, Tuesday, April 2, 2019. Opposition leader Corbyn says he is happy to sit down with Prime Minister Theresa May to work on a Brexit deal, even though "so far she hasn't shown much sign of compromise." The leader of the left-of-center Labour Party says "we recognize that she has made a move" and is willing to hold talks with May. (Stefan Rousseau/Pool Photo via AP) Stefan Rousseau

De to lederne ble enige om et arbeidsprogram som har til hensikt å meisle ut et forslag som skal legges fram til avstemning i Underhuset og avbryte brexit-stillstanden.Møtet onsdag ettermiddag varte i rundt to timer og ble omtalt som konstruktivt, melder BBC  og Sky News.Begge parter har vist fleksibilitet, uttaler en talsmann for statsministerens kontor.– Dagens samtaler var konstruktive, og begge parter viste fleksibilitet og forpliktelse til å avslutte den nåværende brexit-usikkerheten, sier talsmannen.Skeptisk CorbynCorbyns optimisme var mer nedtonet:– Vi hadde en diskusjon og det var ikke så store endringer der som jeg hadde ventet, men vi fortsetter med nye diskusjoner torsdag morgen for å se på noen tekniske sider ved saken. Møtet var nyttig, men ikke overbevisende, sa Corbyn etter onsdagens møte.Hvert av de to partiene har utpekt et forhandlingsutvalg som skulle møtes senere onsdag og forberede partene på nye samtaler torsdag.Storbritannia har frist til 12. april med å legge fram et nytt forslag for EU. Hvis EU ikke godtar det, er Storbritannia ute av EU samme dag, uten noen avtale.Onsdagens møte fant sted etter at May dagen i forveien, etter et sju timer langt regjeringsmøte, inviterte opposisjonslederen til samtaler.