May søker kompromiss med Corbyn

Samtidig som Theresa May ba om nok en brexit-utsettelse tirsdag, ba hun om krisehjelp fra opposisjonsleder Jeremy Corbyn. I dag ventes det at de to skal møtes.

Kirsty Wigglesworth

Storbritannias statsminister Theresa May er ventet å treffe Labour-leder Corbyn i løpet av dagen for å diskutere hvordan brexit-arbeidet kan fortsette.Målet med samtalen er at Corbyn og May skal komme fram til et kompromiss med utgangspunkt i Mays forslag til utmeldingsavtale, som flere ganger har blitt avvist av parlamentet. Om de kommer fram til et kompromiss vil May at parlamentet skal stemme over avtalen før 10. april, når det skal være et EU-toppmøte om brexit.Corbyn har sagt til BBC at han vil prioritere en tollunion og arbeidstakeres rettigheter i samtalen med May.Brexit-minister Steve Barclay dempet imidlertid forventningene onsdag, og sa til BBC at Mays samtaler med Corbyn ikke er å gi frie tøyler til opposisjonen. Ifølge Barclay er noen av Labours krav, som tollunion med EU «veldig vanskelig» for regjeringen å godta.Mays nederlag betyr at Storbritannia etter planen skal forlate EU 12. april, og landet kan risikere å krasje ut av unionen uten noen avtale.Storbritannias statsminister sa også tirsdag at hun planlegger å be EU om enda en utsettelse av brexit til 22. mai. Om det skulle bli ytterligere utsettelser tvinges Storbritannia til å være med i valget i EU-parlamentet, noe som opprinnelig ikke var planen. Tidligere har utmeldelsesdatoen blitt flyttet fra 29. mars til 12. april.Ifølge May er det fremdeles et alternativ å forlate EU 12. april uten en avtale, men at det beste hadde vært å ha en utmeldingsavtale på plass.(©NTB)